bloglovin


JokernTitel: Jokern
Författare: Markus Zusak
Orginaltitel: The Messenger
Antal Sidor: 352
Betyg: 9/10
Utgivningsår: 2010
Serie: -

Ed Kennedy är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Portvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund.
Eds liv är långtråkigt och medelmåttigt tills han av misstag förhindrar ett bankrån.
Det är då det första esset dyker upp och hans liv förändras.
På ruter ess står tre adresser och tre klockslag nedskrivna. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp.
Fler spelkort med uppdrag och kryptiska ledtrådar dyker upp och genom uppdragen förändras Eds liv och han blir något mer, något bättre än han var från början.
Tills bara en fråga återstår …
Vem är det som skickar spelkorten?Woww, jag har inga ord för den här boken... bara wow.
Den här boken berörde mig verkligen, så många budskap, så mycket att tänka över som man har märkt förut men aldrig har gått djupare in i. Jokern är en såndär bok som man alltid kommer att minnas och som jag alltid kommer ha i sinnet.

Ed, är en normal, vanlig orginal kille som kör taxi och dricker kaffe med sin hund som heter Portvakten (det tog lite tid för mig att fatta att hunden heter så)
Och han får olika uppdrag hela tiden, saker han måste göra annars får han samtal.

I vissa ställen så blev allt så spännande att man var tvungen att lägga ifrån sig boken för att andas så att man kunde fortsätta igen.
Och vem som skickade spelkorten är bara konstigt, en person som man absolut INTE kunde förutse. Men jag gillade Marv faktistk även om han var ledsen inombords.

Spänning, fundering, rädsla och kärlek. Allt en bra bok kan inehålla så sätt igång och läs den!

Publicerat av Gudon
Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback