bloglovin


Träffad av blixten

Titel: Träffad av blixten
Författare: Jenny Carroll (Meg Cabot)
Originaltitel: When Lighting Strikes
Utgivningsår: första; 2001, denna; 2005
Antal sidor: (5-) 224
Språk: Svenska
Översättning: Ylva Kempe
Serie: Saknad #1
Försöker skriva mina recensioner så spoilerfria som möjligt.

Jessica är inte riktigt som de andra på skolan. Hon är en väldigt tuff tjej som lätt hamnar i slagsmål, då hon inte kan hålla sin ilska inne, vilket därmed leder till kvarsittning. På kvarsittningen så hamnar hon dock lyckligtvis en dag bredvid en kille som hon är väldigt nyfiken på- Rob.

En dag när Jessica tvingas gå hem från skolan med sin bästa kompis, så börjar det plötsligt bli åskoväder. Dumma nog gömmer de sig under en metalläktare, och Jessica blir träffad av blixten. Hon har dock tur, då hon överlever, men får en fantastisk förmåga som både kan hjälpa folk, och missbrukas. När FBI kommer och hämtar henne, så vet hon inte riktigt vad som är rätt och fel.


Har märkt något nu (vet inte om jag kanske är lite sent ute, men men), med att läsa mycket av Meg Cabots's böcker. Nämligen att hon använder ett visst material i flera av hennes böcker. Absolut inget fel, men t.ex Baywatch b.la.

Älskar karaktärerna, ja, verkligen.. Gillar de verkligen. Ruth, en typisk Hight-school tjej som helst vill passa in, men det märks att hon vill Jessicas bästa. Jessicas familj bestående av en mamma som otroligt gärna vill ha kontroll och trygghet åt sina barn, en förstående pappa, en halvt nördig bror och ännu en bror som är udda. Rob, den mystiske, heta killen... Och sen Jessica såklart. En otroligt stark, i många fall osjälvisk och självständig karaktär... Älskar't!

Boken är väldig spännande, och handlingen och allt det som händer i boken.. Egentligen allmänt genialisk, men ibland ändå ganska orealistisk. Men, fortfarande väldigt bra! Dock kan jag ju säga direkt att man inte blir särskilt lockad av att läsa boken när man ser på omslagen, men kommer definitivt fortsätta med den här serien! 

Den får av mig 8/10

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback