bloglovin


Deluxe


Titel: Deluxe
Författare: Anna Godbersen
Original titel: The luxe
Utgivningsår: Första; 2007 / Denna; 2008
Antal sidor: (5 -) 427.
Språk: Svenska
Översättning: (engelska) Torun Lidfeldt Bager
Serie: The luxe #1
Varning för ev. spoilers!

"I en värld av lyx och bedgrägeri~ lever några ungdomar farligt skandalösa liv."
Boken utspelar sig på Manhattan, New York, år 1899. Elizabeth Holland är den mest eftertraktade, omskrivna societets flickan. Hennes familj har ett mycket gott rykte- någon hon ständigt måste tänka på. När hennes mor upptäcker att den döde fadern hade lämnat efter sig mycket problem, så tvingas hon att välja mellan familjeplikter eller den sanna kärleken, som i hennes värld är den förbjudne. Den sanne kärleken - Henry Schoonmaker- är i sin tur den mest omtalade ungkarlen. 
Men så händer någonting - Elizabeth drunkar i Hudson- floden. De söker länge efter hennes kropp utan att hitta den. Begravningen äger rum på samma dag som hon skulle gift sig, och alla sörjer. Samtidigt.. Fanns det folk som hade väldigt mycket att vinna på hennes död

Åh, älskar verkligen 1800-tal, och denna bok gjorde mig inte besviken. Visserligen.. En bok med dryga 420 sidor som hade sina bästa delar i de 100 sista sidorna kanske inte verkade som den bästa boken att välja om man vill ha spänning från första början, men den var ändå väldigt bra. 

Den hade många ställen då den förvånade mig oerhört, faktiskt. Det fanns karaktärer som visade sig att inte alls vara om jag trott, och slutet hade också är härlig twist. Förvånande, men den gjorde mig ändå väldigt glad. Ta Penelope som exempel.. Elizabeths bästavän, men har ändå väldigt själviska ändamål i slutändan. 
Att Henry och Elizabeth båda gifter sig av anledning till familjeplikterna, men att de inte kan förklara för någon annan, att ingen skulle förstå.. 
Det är en väldigt bra bok. 

Kommer förmodligen också läsa uppföljarna!
Jag ger boken 8/10


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback