bloglovin


blue bloods (blue blodds 1) - Melissa De La Cruz

Blue Bloods (häftad)

 

Titel: Blue Bloods
ISBN: 9781905654741
Förlag: Little, Brown Book Group
Utgivningsland:
Storbritannien
Utgivningsort: London
Antal sidor: 320
Betyg: 7/10

Schuyler Van Alen has never fit in at Duchesne, her prestigious New York City private school. She prefers baggy, vintage clothes to the Prada and pearls worn by her classmates. But when she turns fifteen, Schuyler's life changes dramatically. The death of a popular schoolmate haunts her in unexpected ways. And strangest of all, Jack Force, the most popular boy in school, is showing a sudden interest in her. Once an outcast, Schuyler is thrust into Manhattan's most exclusive social circle. Its members are the powerful, the wealthy and - as Schuyler discovers - the unhuman. They are the Blue Bloods, an ancient group of vampires, and for centuries they've been invincible. Now something is preying on this elite group and Schuyler wants to find out the truth. But is she the most vulnerable of them all?

jag fick tips av nån här i  min egen blogg som kommentar och vill bara säga tack så mycket den här boken var så bra!

jag älskade storyn fast början var lite trögt....

Jag älskar mest personerna.

jag kunde inte bara skriva om en eller två så jag gjorde en liten lista istället:

Schuyler Van Alen : gullig och snäll
Oliver Hazard-Perry: lojal och jättegullig(favoriten i boken!)
Jack Force: Snygg och godstrogen
Mim Force: självisk och listig
Bliss Rewyn : söt och bryr sig för mycket för sitt rykte om hon inte är med nån hon älskar!

 så samanfattning

Den är bra och visst finns det bättre men ge den en chans om du gillar övernatruligt!

boktrailer:


Nattens begär - Sherrilyn Kenyon


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

I vår värld lever vampyrer och daimoner som härstammar från släkter tusentals år tillbaka i tiden. De Mörka jägarna för en evig kamp mot dem för att skydda oss människor...

Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv.
Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedjad vid en sexig, blond främling, Kyrian av Thracia. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systers mer raffinerade försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial.
Han är en Mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig daimon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda.

Jag hade hört en rejäl dålig kritik av den här boken när jag skulle läsa den. Den hade ju stått i bokhyllan ett tag och jag visste att jag skulle behöva läsa den. Så jag tog med mig den på en heldag till farföräldrarna och läste ut den samma dag. Inte för att den var bra, utan jag ville bara bli klar med den och inte röra den mer.
Jag kan ju säga att det många och bland annat jag inte gillade med boken är att det finns så många sex-scener. Jag vågar nog inte räkna dem heller. Och det är inget jag har läst förut. Vilken detajlering! :( Som om någon vill ens veta om det där? Och den här boken ska kvalificera sig som en ungdomsbok???
Det är så synd att den ska vara så äcklig på vissa ställen för att handligen är så grymt bra annars. Hela stroyn i helheten. Jag har lust att läsa andra boken, men kommer inte göra det om den kommer bjuda på samma sexdrama som i denna.
Titel:

Författare:

Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Nattens begär
Författare: Sherrilyn Kenyon
Betyg: 3/10
Serie: Mörkrets jägare
Andra i serien: Nattens lekar
Sidor: 348
Orginalspråk: Engelska (Night Pleasures)
Första meningen: "Kyrian av Thrakien föddes i en rik familj och använde sin charm och karisma lika skicklig som han svingade sitt svärd."

Feber - Maggie Stiefvater


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

SPOLIER FÖR ER SOM INTE HA LÄST FÖRSTA BOKEN FROST
Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas. Hon borde vara lycklig, men det är hon inte: En våldsam feber rusar genom hennes kropp, en feber som kan sluta riktigt illa ...

Samtidigt dras Isabel, som förlorat sin bror till vargarna, till flocken som häckar i skogen. Inte minst till den nyaste medlemmen i flocken, snygge Cole. Men han är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Jag kanske hade väntat mig lite mer spänning, lite flera händelser, men boken lyckades ändå fånga mig och inte släppa taget. Redan från början anar man att något är fel med Grace och utan att de nämner ord på vad som händer så bygger man själv upp teorier som jag verligen gillade.

Det var ett år sen jag läste boken så jag tror att många som jag har liksom glömt bort karaktärer, men jag kom in lätt och började minnas genom att läsa några kapitel och sen lägga ner den för att minnas själv vilka var och vilken koppling till boken de hade. Så mitt tips är om ni läste Frost för läänge sen så försök minnas vilka alla var, ex Isabel, Rachel, Olivia och etc.

Slutet var underbart, men inte lika vackert som i Frost. För det slutet är ett av mina favoritslut i bokvärlden! :D

Alltså sammanfattning: Feber var en grym bok och jag väntar förundrad efter trean Forever

Och så vill jag tacka min syrra för boken som jag fick i födelsedagspresent! <3
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Feber
Författare: Maggie Stiefvater
Betyg: 9/10
Serie: Mercy Falls vargar
Andra i serien: Frost
Sidor: 268
Orginalspråk: Engelska (Linger)
Första meningen: "Det här är berättelsen om en pojke som brukade vara varg och en flicka på väg att bli en."

P.S Prologen och kapitel 47 är så otroligt vackra och passar så bra ihop med varandra!

TankeläsarenBok: Tankeläsaren
Författare: Kristin Cashore
Antal sidor: 479
Förlag: Semic
Serie: De utvalda, del 2 vet jag heter Fire på engelska, har dock inte koll på tredje delen på engelska men det finns nog också.
Övrigt: Lånad

Handling:

När ett barn med olikfärgade ögon föds i de sju kungadömena vet man att det har en unik talang, att det är en av de utvalda. Föräldrarna måste, oftast ytterst motvilligt, lämna bort ett sådant barn till kungen, som har rätt att utnyttja barnets talang. Dessa sällsynta barn är ofta fruktade för sin egenart och utnyttjade för sina gåvor

Artonåriga Katsa är en av de utvalda. Hennes gåva är dödandet, och hon tvingas mot sin vilja mörda, hota och lemlästa människor åt kungen. Men när Katsa möter den unge prins Po förändras allt. De utvecklar ett starkt band till varandra och upptäcker oanade sanningar om sig själva och den fasansfulla fara som långsamt sprider sig i landet. Har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska Katsa och Po kunna störta en kung vars gåva är att kunna kontrollera andra människor?

Mina tankar om boken:
Det här är en väldigt bra bok, fast lång. Språket flyter lätt även fast det var många "småfel" i boken. Men boken var så bra så det var inget man hängde upp sig på. Handlingen flyter lika bra som språket och man sitter klistrad från första sidan till sista. Ja, en helt klart läsvärd bok! :)

Betyg: 8/10

P.S. Tycker även att det "vuxna" omslaget är fränt också:  D.S.


Idolen


Titel: Idolen
Författare: Meg Cabot
Original titel: Teen Idol
Utgivningsår: Första; 2004 / Denna; 2008
Antal sidor: (7 -) 233
Språk: Svenska
Översättning: (engelska) Maria Holst
Serie: -
Försöker skriva mina recensioner mer eller mindre spoilerfria.

Jenny är en speciell tjej, speciellt då de på hennes skola inte är särskilt trevliga av sig. Hon är hjälpsam och "vän med alla". När den populära Hollywoodstjärnan Luke Striker kommer till Jennys skola (som för övrigt är belägen i en liten, okänd stad), för att förbereda sig inför en filmroll, så blir det hon som får visa honom runt. Hon är den enda eleven på skolan som får veta detta, eftersom det inte direkt kryllar av superstjärnor där hon bor. Men snart har ryktet spritt sig och Luke har en hel hög med journalister efter sig. Och snart blir även Jenny indragen i rampljuset...


Meg Cabot, Meg Cabot, Meg Cabot.. På senaste tiden har det (äntligen) blivit massor av henne.. Och visst kan hon sin sak, att skriva böcker alltså. Boken kanske inte är sådär jättespännande, ideen kanske inte är sådär jätteudda eller unik, men hon lyckas ändå så bra med boken i alla fall. Man vill läsa vidare, eftersom böckerna är vansinnigt kul att läsa. Språket hon använder... Gör att man lätt kan känna igen sig, sättet Jenny tänker på. 

Gillar verkligen ideen med Fråga Annie. Har även ett litet favoritstycke från just Annie- delen, som jag tänkte skriva här..

"Kära Annie!
Jag älskar honom. Han vet inte att jag finns. Vad ska jag göra? 
Desperat

Kära Desperat!
När du har listat ut det kan du väl berätta det för mig?
För jag har inte den blekaste aning.
Annie"

Boken är ju egentligen verkligen chic-litt så det skriker om det, verkligen tjejigt.. Jag menar, det rosa onslaget med klackskor och rosa anteckningsblock och penna. Handlingen... En känd "kändishunk" kommer till skolan och tjejerna blir galna, journalisterna jagar de, plus allt kärlekssnack.
Boken får av mig 6,5/10

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idagTitel:
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Författare: Sara Ohlsson
Orginaltitel: -
Antal Sidor: 297
Betyg: 10/10
Serie: -


Olivia har haft tre perfekta och underbara år med John. Hon älskar honom, och tror att han älskar henne.
Tills den dagen då han säger att ''Det inte funkar längre''. Då han säger det så känns det som om Olivia inte funkar längre.
Hon får stöd av sina vänner, Emma och Tor, och försöker få till sitt liv utan John.
Men Olivia vet att John kommer ångra sig, så Emma hjälper Olivia med att få John tillbaka med ''Operation Fågelbajs''.
Olivia testar med svartsjuka, och snart så är inte John det enda problemet Olivia får försöka fixa...Under tiden jag läste den här boken var det som om att åka en spännande berg och dalbana, Olivia hade sina stunder och tankar som
kändes helt upp och ner.
När jag läste boken så blev jag nyfiken, glad, arg och helt klart ledsen i vissa stunder. Boken är så full av känslor att man blev påverkad.
Jag vart inte så gripen när jag började läsa början av boken, jag var lite fundersam och undrade när något skulle hända.
Min önskan blev bokens lag, senare ungefär i mitten av boken så blev jag totalt fast och kunde inget annat än att läsa klart boken!
Alla karaktärer i böckerna älskade jag, som Tor och Jenni. Karaktärerna är så realistiska att de blev verkliga för mig.
Som Danijel till exempel, som gjorde vad han ville bara för att han kände för det. Han var en klockren och ibland idiotisk karaktär,
men helt klart fri att man måste avundas av honom.

Jag fattar vad boken vill nå ut med, och imorgon när skolan börjar så ska jag helt klart tipsa mina vänner att även om de inte
gillar att läsa böcker, så är det här en bok man bara måste läsa.
Titeln är klockren, likaså boken. Så vad väntar du som inte har läst boken på?
Läs den! Den kanske till och med är en av vårens bästa böcker.Publicerat av Naima

Unga Kvinnor

Unga Kvinnor

Skriven av Louisa May Alcott

I en liten stad i USA under sent 1800-tal lever de fyra systrarna March i ett litet hus tillsammans med sin mamma och hushållerskan Hannah. De har inte mycket pengar, men tillräckligt för att för att få mat på bordet och kläder att ha på sig. Pappan är ute i krig, och de längtar ivrigt efter hans hemkomst. På andra sidan gatan bor deras påhittige kompis Laurie tillsammans med hans snälla farfar. Under ett synnerligen händelserikt år får vi följa de fyra systrarna i deras upptåg tillsammans med pojken Laurie.

 

Jag har länge velat läsa den här boken, tack vare ett Friends-avsnitt där Rachel övertalar Joey att läsa den och han tycker den är så sorglig att han lägger in den i frysen. Själv tycker jag inte alls att den var sorglig, men det var tack vare det avsnittet som jag läste den här boken.

 

Det var väldigt svårt att skriva vad den här boken handlade om, för jag kan inte riktigt komma på någon speciell handling som följer genom hela boken. Istället berättar varje kapitel en liten händelse, och de är de små händelserna som för handlingen vidare. Det gjorde att det var mest fokus på de olika systrarna och deras personligheter, än på att berätta en lång historia.

Jag tycker om det för det ger en väldigt mysig stämning och de olika karaktärerna känns som några gamla bekanta. Men det är tyvärr det enda. Mysigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om boken, för mysig var vad den var. En feel-good bok som man läser, ler lite åt och tänker inte så mycket mer på den.

 

 

En bok att läsa när du vill ta det lite lugnt och mysa lite helt enkelt.

 

 

Titel: Unga Kvinnor

Originaltitel: Little Women

Författare: Louisa May Alcott

Översättare: Sonja Bergvall

Förlag: Repris Förlag

Utgivningsår: 1884

Sidor: 350

 

Recension av Nea


Frost


Titel: Frost
Författare: Maggie Stiefvater
Orginaltitel: Shiver
Antal Sidor: 283
Betyg: 6/10
Serie: Wolves of Mercy

Spoiler varning! För båda de som inte läst feber och frost! Läs på egen risk.

"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag ingenting annat någonstans, bara Grace och jag hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel"

I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom hennes hus. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam måste föra en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.


Jag läste frost förra året en aning för snabbt, så jag hade glömt handlingen och vissa viktiga karaktärer, som till exempel
Isabel. Men förra året så tyckte jag inte så värst om frost och skulle ha gett den en 3:a om jag då hade bloggen.

Men nu så har jag liten annan uppfattning om boken och tänkt för mig lite, läst ju klart den här boken vid början av månaden men tog min tid på att göra en recension.
Och jag måste säga att jag tycket om den betydligt mer än innan, men tyvärr inte tillräckligt mycket.

Den klickade liksom inte, och det är typ inte sådan sortes böcker som jag läser. Jag menar jag kan läsa nästan, bara nästan allt, förutom deckare, gud hatar deckare! Förutom afrodite-böckerna ofcourse.

Men Sam och Cole var nog de ända karaktärerna jag gillade.
Sam för han är bara för gullig för att vara verklig, och han är lite feg ändå. Jag menar han visste nog djup inom sig att han inte skulle förbli människa och så men sa inte det. (nu blandar jag ihop feber och frost)

Men Grace var Grace, inte mycket att säga om henne utan att hon är en bra karaktär. Inte världsbäst men bra, helt okej.
Men jag läste ju den här boken för att komma ihåg och fatta feber bättre, det kommer en recension på den senare.

Publicerat av Gudon


Tusen Gånger StarkareTitel:
Tusen Gånger Starkare
Författare: Christina Herrström
Orginaltitel: -
Antal Sidor: 217
Betyg: 6/10
Utgivningsår: 2010
Serie: -

Signe är 15 år och går i 9:an. Hon trodde att allt skulle fortsätta som vanligt detta år, som allt varit innan Saga kommit.
Att Ludde och hans gäng skulle ha makten i klassen, att de alltid skulle vara högljudda och tar mer plats än tjejerna.
Att Mimi och hennes gäng skulle härska över tjejerna i klassen och alltid bry sig om killarnas åsikt.
Där hade Signe fel, för när den nya tjejen Saga kommer så förändrats allt.
De vanliga reglerna som alltid varit så självklara blir inte lika självklara längre.
Saga är inte som alla andra. Och det gör henne tusen gånger starkare.Jag tycker om den här boken, men inte så speciellt mycket. Det är en sådan bok man kan läsa om någon gång.
Jag var väldigt nyfiken över att läsa den här boken efter att jag sett filmen. Det var lite av en besvikelse..
Filmen var lite bättre, men jag måste säga att slutet i boken var mycket bättre än i filmen.

Boken var inte sådär spännande, men innehållet var bra. Jag skulle gärna velat läsa mer dialoger eftersom det var mer av Signes tankar.
De karaktärer jag gillade mest i boken var såklart Saga. Anledningen behöver jag inte ens förklara, om det behövs så är det väl självklart.
För att hon är så mycket starkare än alla andra.

Men jag tyckte att det var lite konstigt att Saga blev accepterad så enkelt.
För i vanliga fall så dröjer det tid, att den eleven ska bli accepterad eller så.
Jag kände lite av min klass i denna bok. Det var väl gruppfördelningen. För det är väl så i alla skolor?
Man blir uppdelade i vilken status man har eller rykte. Ibland kan det vara om man har populära syskon eller så.
Jag tycker att detta är en bok man ska läsa, även om den är dålig eller inte. För man lär sig trots allt något.
Att stå upp för sig själv.


Publicerat av Naima

ForsakenTitel:
Forsaken
Författare: Jana Oliver
Orginaltitel: -
Antal Sidor: 422
Betyg: 6/10
Utgivningsår: 211
Serie: The Demon trappers

Riley has always wanted to be a Demon Trapper like her father, and she's already following in his footsteps as one of the best.
But it's tough being the only girl in an all-guy world, especially when three of those guys start making her life more complicated:
Simon, the angelic apprentice who has heaven on his side.
Beck, the tough trapper who thinks he's God's gift.
And Ori, the strikingly sexy stranger who keeps turning up to save her ass.
One thing's for sure - If she doesn't keep her wits about her there'll be hell to pay...

Riley är en demon jägare, det finns väl inte någon bra förklaring till det hon gör men hon fångar alla djävulens "tjänare".
Boken utspelar sig i framtid och jag blev faktiskt imponerad över hur Jana hade uppbygt själva världen, och få se hur
hon har sin syn om världen inom framtiden.

Riley var en bad-ass tjej, som Rose Hatwhaway i Vampire Academy.
Hon var en stark person och väldigt rolig som skämtade om allt och var avslappnad.
Men hon hade sina stunder också då hon var arg och irriterad.
Hon visade sårbarhet och hon har gått igenom väldigt mycket och man kan inte sluta
tänka på att sätta sig själv i hennes situation och vad man skulle göra om man var Riley.

Mina favoriter är såklart Riley och Beck. Beck, vilken rolig karaktär det här kan bevisa varför:
Demon: "Trapperrr."
Beck: "Deemonn. Incomin'! Ha! Ya couldn't beat your own fat-assed mama with a throw like that!"
Demon: "Chew yourrr bones!"
Beck: "Yeah, yeah. If you're the best Hell can do, no wonder your boss got kicked out of Heaven."
Demon: "Name not He!"
Beck: "Let's see now, what's his name? Yeah, that's it! Give me an L. L! Give me a U. U! Give me a C ..."

Jag gillade Simon också, eller lite i alla fall. Det var något med honom som jag inte tyckte om, han kändes tillgjord.
Men på vissa stunder så var han bara för urgullig. Och ibland skum.

Det som var lite dåligt var väll språket, gillade det inte så mycket men annars så rekommenderar jag den här boken väldigt mycket!
Speciellt om man vill ha en huvudkaraktärer som är realistisk.Publicerat av Gudon

Ögat över månskäran(Ögat över månskäran del 1)- Libba Bray


ISBN 9789132151354
Format Kartonnage
Sidantal 420
Förlag B Wahlströms
Utgivningsår 2007
Översättare Lena Jonsson
Originaltitel:
A Great and Terrible Beauty

Betyg:
6 /10

Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence ett internat för fina och belevade flickor ...

Ögat över månskäran är en palett av prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.

 

 

Först vill jag tacka B. Wahlströms för recensions-ex.et!

Början var trög för mig för att jag ogillar böcker som är för i tiden (det finns få undantag).

Så det väldigt,väldigt trögt sen efter ett tag blev det spännande när de började smyga ut.

Personerna var så där.......
Gemma skulle vara självständigt vilket hon är bara ibland ofta låter hon sina kompisar bestämma, men visst finns det delar hon är jättesjälvständig!

 Slutet var bra, inget wow men man vill ändå läsa nästa.

 
Boktrailer:


Tre-serien (1,2,3,4 och 5) - Kjetil Johnsen

Ett hål i själen (inbunden) Den farliga kyssen (inbunden) Det som kommer att ske (inbunden) Flytande i vatten (inbunden) Till jord ska du bli (inbunden)

Det är från första boken så att jag inte förstör nåt.

 

Titel: Ett hål i själen
ISBN: 9789132156021
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsland:
Sverige
Originaltitel: Ett hull i sjelen
Översättare:
Barbro Lagergren
Antal sidor: 147
Betyg: 9,5/10

En ung flicka hittas död, flytande i den lilla insjön vid Dypdal. Hon är naken och inlindad i plast. Hon har blivit mördad av någon hon kände.

Så börjar den nya ungdomsserien TRE. Tiden vrids tillbaka tre veckor och mordets förhistoria rullas upp dag för dag. Bara en sak är säker Den mördade är en av de fyra huvudpersonerna: Vilde, Nora, Trine eller Benedicte. Men vem av dem? Och varför?


Jag fick första och andra böckerna av två kompisar i födelsedagspresent.
Och blev väldigt nyfiken för mina ena kompis läser inte så mycket så jag tog fram första boken och började läsa.....

Och jag gillar dessa böcker väldigt mycket!!!
Dem är väldigt spännande hela tiden.

Storyn är hänger hela tiden tillsammans.

Spänning byggs och byggs till slutet då avslöjas en sak och man vill ha nästa direkt.

Jag gillar de flesta i boken men irriterar mig ofta på Benedicte.

En sak som är kul är att de är bara kanske 150 sidor , fast man vill läsa nästa och nästa så man har nog läst kanske 600 när man är på fyran.


Kapitulera omedelbart eller dö - Sanne Näsling

Poesi - livets mirakel, så få ord som säger så mycket.
Djupa dikter, lättsamma, sorgliga, roliga, kärlek, döden, livet, sommaren, vintern, tja alla genrer finns i dikter och det spelar ingen som helst roll vad de handlar om. Dikter som dikter - alla är lika fantastiska.
Jag själv skriver också dikter som jag nästan inte visar för någon alls, men ibland skickar jag in dem på den här hemsidan. Det är en jättebra hemsida för barn och ungdomar där man kan skriva boktips, noveller, dikter och mycket mer och dessutom vinna böcker!
Som ni säkert märkt nu älskar jag poesi och just därför älskar jag den här boken, det är inte poesi rakt igenom men den är skriven på ett poetiskt sätt enligt mig, bara titeln får mig att rysa. Och då är inte innehållet sämre, alltihopa får mig att vilja krama boken om och om igen (vilket jag gjort minst 100x gånger redan)

(Observera att den här boken är otroligt svår att beskriva!)

Lovely är skolans mest udda tjej, hon verkar helt galen, men Mary älskar henne precis som hon är.
Och tillsammans lever dom, (som kompisar alltså) ömsom i verkliga livet, ömsom i London i fantasin.
London, som de båda drömmer om att åka till har blivit en tillflyktsort, ett ställe där det bestämmer vad de själva gör, livet de lever, allt.
(Jag älskar när de fantiserar om London eftersom de får de att låta det så verkligt)
Killar är ett förbipasserande ämne, inget viktigt, något de drömmer om ibland, något de pratar om, inte ofta,
bara biroller i en film som de själva spelar huvudrollerna i.
Boken handlar om deras liv, med Mary som berättare och om alla hennes låtsassamtal med artister och författare och  hennes pappa, han som dog före hon föddes.
Ibland pratar hon också med Lovely i tankarna, och de samtalen gillar jag mycket.
Kan inte beskriva det, men jag gillar dem verkligen.

T.ex:

Lovely?

Ja?


Jag ville bara att du skulle säga nåt.

Okej, då säger jag: Cheer up, soldier.

Det var precis nåt sånt jag ville att du skulle säga.

Jag vet.


Varför svarar du inte i mobilen?

Jag är väl upptagen.


Med vadå?

Ett annat samtal.


Vilket då?

Think about it, silly.


Menar du det här? Samtalet som vi har nu?

Ja.


Okej. Ska vi sluta så att du kan ringa då?

Kan vi inte fortsätta så här istället? If you don´t mind? Jag har nästan inga pengar på mobilen.


(Utdrag ur boken s. 144)


Boken är på något sätt sorgligt också, döden är ett samtal som tjejerna inte är rädda att prata om.
Men samtidigt är den rolig, glad och om man inte älskar den? Ja då vet jag inte vad.

Cirkeln

 

Cirkeln

Skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

 

I den glesbefolkade gamla bruksorten Engelfors lever sex tonårstjejer, de går i samma gymnasium och alla brottas de med vanliga tonårsproblem. Där slutar likheterna. Men inte långt efter en killes mystiska död på skolan färgas månen röd en natt, och de sex tjejerna förs av en osynlig kraft till den nedlagda folkparken mitt i natten. Ingen av dem vet varför de är där eller varför de kom dit, men genom ett meddelande från det förflutna inser de att de måste samarbeta för att överleva. Men mellan sex helt olika tonårstjejer, där hälften av dem inte står ut med varandra, kan samarbete verka omöjligt. Trots vad som står på spel.

 

 

Det här var en sån där bok som man vet att man kommer älska redan innan man öppnat första sidan. Jag hade hört lite om den innan jag började på den, inte mycket, men tillräckligt för att veta att den inte skulle göra mig besviken. Och ni ska bara veta hur rätt jag hade! Väldigt sällan läser jag en bok med så realistiska och levande karaktärer. Aldrig förut i en fantasybok. Här finns det personer att känna igen sig i för alla personligheter, själv är jag nog mest Minoo, men känner igen mig lite i alla de andra också. Förutom Ida kanske, jag har aldrig varit den typen.

Jag gillade också att jag faktiskt inte tyckte om alla huvudpersonerna i boken. Annars håller jag oftast på huvudpersonen när jag läser, men här kunder jag inte fatta tycke för varken Anna-Karin eller Ida. Jag ville bara gå och slå till dem ibland, vilket jag ibland kan vilja göra med personer i verkligheten också.

 

Jag måste verkligen berömma författarna för hur bra de har lyckat beskriva hur det är i en skola efter en elev har dött. Det hände på min skola i höstas, en kille i klassen över mig dog. Därför blev den lite jobbigt att läsa början av boken, för det blev lite som att återuppleva det igen. Men det gick snabbt över när resten av handlingen tog över. Och det fick mig verkligen att känna mig mer inne i boken.

 

Det enda jag inte är 100% nöjd med i boken är slutet. Själva slutskrällen gick alldeles för fort för att jag skulle hinna ta in det ordentligt. Sakta men säkert hade spänningen stigit i väntan på det stora "slutet", men när jag väl var där så var snabbt avklarat.

 

Men sjukt bra bok, jag håller på att försöka sälja in den hos mina kompisar just nu. Tänker inte ge mig förrän jag lyckats.

 

Gomorron Sverige intervjuade idag båda författarna om boken, vill ni se den så klicka -->här<--

 

Titel: Cirkeln

Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Förlag: Rabén & Sjögren

Utgivningsår:2011

Sidor: 515

 

Rex.ex från Rabén & SjögrenMördarens ansikte


Titel:
Mördarens ansikte                                           Författare: Kjetil Johnsen
Serie: TRE, bok 9                   Sidor: 170                  Originaltitel: En morders ansikt
Bokförlag: B Wahlströms                                         Utgivningsår: 2010

DENNA RECENSION KAN INNEHÅLLA SPOILERS FÖR DE SOM INTE LÄST BÖCKERNA INNAN

Mördaren pressar kniven mot hennes hals, ett vasst blad mot tunn, ömtålig hud som ger efter
för trycker, men sedan - när huden är spänd och trycker från kniven inte lättar - då brister
huden, den öppnar sig och den blöder.
- Neeej!
- Jag skär henne Nicholas, jag skär upp henne och kastar henne i älven, jag menar det, jag
skär henne.

Upplösningen är nära och det stora avslöjandet väntar. Vem är mördaren? Det blir en oväntad
och blodig upplösning på mysteriet...


Nu har man läst nio böcker i en serie och så ÄNTLIGEN, säger jag bara. ÄNTLIGEN vet man vem
mördaren är. Det tog nio böcker för att få reda på det. Det var lite utdraget, men jag kan ändå säga
att all information i böckerna var nödvändig. Men kunde de inte ha blivit typ 3 böcker istället? eller 4?
Det känns lite fånigt med 10 böcker som alla är ca 150 sidor och lättlästa.

Men okej, vad jag tyckte om boken då. Det är spännande och intressant, särskilt nu när alla lösa trådar
knyts ihop och jag kan säga att jag blev helt förvånad över hur allt låg till. Jag hade inte på långa vägar
gissat något sådant! Det är ett plus, att den var oförutsägbar. Men det förstås, andra som läser serien
kanske fattade vem mördaren var för länge sedan, det kanske är jag som inte hajar.

Men angående författarens skrivande.. Ja, det är inte direkt bra språk, men det är ett språk som passar
till berättelsen trots allt. Det är korta kapitel och som sagt mycket lättläst. Man kan ofta känna igen sig
i känslorna som beskrivs, trots att de inte beskrivs med massa ord och liknelser och allt det där. Här är
det mer rakt på sak. Men igen, så känns det som att det passar de här böckerna.

Nu är det en bok kvar i serien och den kommer jag läsa. Sen är serien slut och det känns ganska skönt
att ha läst den. Jag ångrar inte att jag gjorde det, men trots allt - efter halva serien - så läste jag mest
bara för att få reda på vem mördaren var...

Betyg: 5/10
Bokens första mening: "Det är sen eftermiddag."

Tidigare böcker i serien: Ett hål i själen, Den farliga kyssen, Det som kommer att ske, Flytande i vatten,
Till jord skall du bli, Den gråtande mördaren, Tillbaka från de döda, Ett sista offer
Uppföljare: De som lever vidare

Röd skymning


Titel: Röd skymning                                                    Författare: Fredrik Lindblom
Serie: bok 1 i en serie vars namn jag inte känner till         Sidor: 457
Bokförlag: Ascentoria                                                 Utgivningsår: 2010

Theresas liv förändras drastiskt en natt då fientliga krigare bränner ner byn hon bor i och dödar skoningslöst.
Theresas föräldrar är bland de många offer som deras svärd fäller, men Theresa och hennes syster räddas
av generalen Premanos och hans arme i rättan tid.
Theresas syster dör dock kort därpå och Theresa blir ensam kvar. Men hon och de andra barnen som räddades
möts med värme och blir väl omhändertagna. Theresa är dock inte som alla de andra barnen och vinner en
speciell plats i generalen Premanos hjärta. När Theresa väljer att gå soldatens väg stöttar Premanos henne
och utbildar henne i svärdkonst och krigandets konst.
Kort efter att hon gett sig ut i soldatlivet så får hon se och uppleva stora saker. Saker som kommer att påverka
resten av hennes liv...


Det här är Fredrik Lindbloms debutbok och det är en sådan där fantasy som inte innehåller magi eller mystiska
varelser, utan sådan som tycks utspela sig i ett land där man lever så som vi gjorde förr i tiden. En värld kantad
med krig, mod och maktkamper.
Jag själv kan inte riktigt påstå att jag älskar just den typen av fantasy och kan ofta vara lite skeptisk, men det
leder ofta till att jag blir förvånad över hur spännande sådana berättelser faktiskt kan vara.

I Röd skymning får man följa Theresa från barnsben till den utbildade soldaten hon blir. Det är väldigt intressant
att läsa om hennes liv och jag tycker att hon är en väldigt intressant karaktär. En av anledningarna till det är nog
mest för att man sällan läser om kvinnliga soldater.
Boken är skriven med ett passande, lite smått gammaldags språk som stärker känslan av den värld boken utspelar sig i. Boken har korta kapitel och det tillsammans med språket ger boken ett bra flyt, trots sin stora
mängd sidor.
Trots att det inte väntar dramatiska händelser i varje kapitel så går handlingen framåt i rask takt och det är
inga problem att plöja sidor i denna boken. Många fantasyböcker av den här storleken kan lätt bli tröga och
tråkiga, men här var så aldrig fallet.

Det är underhållande och lättläst fantasy som har sin egen nyans och skiljer sig från liknande böcker inom
samma kategori som jag läst. Den förvånade ständigt genom att gå åt ett annat håll och genom att inte vara
som man kan förvänta sig av en krigsbok. Jag var aldrig säker på vad som skulle hända härnäst.
I slutet av boken tappar den lite av det flyt den haft och det kan kanske bero på att handlingen tar en sväng
mot något mörkare och allvarligare. Men trots detta så är det en bok som håller helt igenom och som aldrig
blir ointressant, och det är något som ganska många böcker tyvärr blir.

De väldigt vackra illustrationerna i boken förhöjer berättelsen ytterligare och förstärker känslan som boken
ger.

Betyg: 7/10
Bokens första mening: "Bortom horisonten steg en mörk och kraftig rök mot skyn."

Uppföljare: En uppföljare håller på att skrivas, men titeln är hittills okänd.

Evermore - Alyson Noël


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Allt började efter bilkraschen. Ever Bloom är den enda överlevaren från en bilkrasch där hon förlorade hela sin familj. Ever förstod aldrig varför hon överlevde och inte alla andra. Men hela hennes familj lämnade henne inte. Ever kan se sin lillasystes spöke som förföljer henne när hon flyttar in hos hennes faster. Inte nog med det så kan ever se folks auras, höra deras tankar och veta en person livshistora bara genom att råka nudda personen.
Detta är inget liv ever ville ha. Hon försöker gömma sig ifrån världen, men det är svårt är en ny kille fångar hennes intresse och varför? Jo, hon kan inte se hans aura eller höra hans tankar.

Visst låter boken som en spännande story, men näpp, man blir inte impad av den. Jag hade redan hört kommentarer av den här boken från när den kom hem ifrån London. Okej var den vanligaste kommentaren och jag kan tyvärr säga samma sak. Lite virrig, kunde varit bättre och det fanns inget spännande, farligt att akta sig ifrån. Och tyvärr måste jag jämnföra den här boken lite med två andra: Twilight och Fallen.
Det som gör den lik Twilight är att de får varandra för lätt. Det fanns liksom inget hinder, det bara pang och boom så hände det...
Sen kan jag inte säga på vilket sätt Fallen och Evermore är lika för då avslöjar jag för dem som vill läsa dessa böcker.
Detta var inte en succebok som jag rekommenderar, men det var underhållande, man kom framåt på något vis. Kan inte kalla den dålig, utan okej


Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Evermore
Författare: Alyson Noël
Betyg: 3/10
Serie: The immortals #1
Andra i serien: Blue moon, Shadowland, Dark flame
Sidor: 356
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: " "Guess who?" "

Harry Potter and the Chamber of Secrets


Titel:
Harry Potter and the Chamber of Secrets                  Författare: J.K Rowling
Serie: Harry Potter, bok 2                                                Sidor: 251
Bokförlag: Bloomsbury                                                   Utgivningsår: 1998

Harry can't wait for his holidays with the dire Dursleys to end. But a small, self-punishing
house-elf warns Harry of mortal danger awaiting him at Hogwarts School. Returning to the
castle nevertheless, Harry hears rumour about a chamber of secrets, holding unknown
horrors for wizards of Muggle parentage.
Now someone is casting spells that paralyse people, making them seem dead, and a terrible
warning is found painted on the wall. The chief suspect - and always in the wrong place -  is
Harry. But something much darker is yet to be unleashed...


Bok två om Harry Potter är lika bra som bok ett. Första boken var mer som en inledning och
bok två kan fokusera lite mer på händelser nu när man känner till grunderna för trollkarlsvärlden.
Men i den här boken får också veta mer om den och man får veta mer om Hogwarts historia.
Boken är skriven med ett lätt men bra språk som passar handlingen perfekt. Jämfört med den
svenska versionen så tycker jag faktiskt att det här språket är enklare och beskriver på ett helt
annat sätt. Men det kanske är så det blir när man läser böcker i original?

Däremot får jag en känsla av att i dess engelska original så känns boken kortare. Handlingen far
fram snabbt och saker jag, när jag läste svenska utgåvan, tyckte var längre och större, krymper
lite här och det går fort fram. Jag säger inte att det är en dålig sak, för boken på engelska är
fantastisk!, men det känns ovant. Beror detta på att det engelska originalet är nästan 200 (!) sidor
kortare än den svenska, eller på att den engelska har ett språk som gör att handlingen flyter på
smidigare. Jag skulle gissa att båda dessa samspelar.

Hur som helst så finner jag det som en ny upplevelse att läsa böckerna på engelska. Det ger en
helt annan känsla!

Bokens första mening: "Not for the first time, an argument had broken out over breakfast at
number four, Privet Drive."

Tidigare böcker i serien: Harry Potter and the Philosopher's stone
Uppföljare: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Goblet of fire, Harry
Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-blood Prince, Harry Potter and the
Deathly Hallows

De som går igen

Titel: De som går igen
Författare: Marcus Sedgwick
Original titel: My swordhand is singing
Utgivningsår: Första; 2006 / Denna; 2011
Antal sidor: (13 -) 198.
Språk: Svenska
Översättning: (engelska) Carla Wiberg
Serie: - (inte vad jag vet)
Mer eller mindre spoilerfri

Peter fick behärska sig för att inte skrika, han med. Med djup och dödlig skräck såg de snön rasa ner från gravar på alla håll.
Sofia snodde runt.
"Peter!"
Han följde hennes exempel och upptäckte att samma sak hände bakom de. Och det de fick se därnäst var bisarrt och ännu mer skrämmande. Runt omkring dem reste sig långsmala, snötäckta fyrkanter. Gravarna höll på att öppnas. Snön gled av när kistlocken fälldes upp och sköts åt sidan.

Skogshuggaren Tomas och hans son flyttar, efter många års farande från plats till plats, till Chust. Det är en ganska ogästvänlig stad med många legender, legender om saker som Tomas ogärna vill tro på, eller åtminstone inte låta sin son tro på. 

Egentligen har Tomas ett ganska mystiskt, hemligt förflutet. Varför bestämde han att de skulle bygga sitt hus på en liten "ö"? Och vad var det som den där träasken, som Peter aldrig fick titta i, innehöll?

Kan vara helt ärlig och säga att jag trodde att det skulle vara lite av en vampyrbok... Och ja, det var det väl inte direkt. Tyckte att den var lite för långsam i början, tog mig ca. 50 sidor innan jag riktigt förstod det spännande i den. Den var ändå riktigt, riktigt spännande!

Språket gör mig förvirrad. Det är inte så att han använder... Konstigt, dåligt språk. Men det gjorde mig lite förvirrad. Samtidigt framgick det ju ibland klart och tydligt. Men vissa saker gjorde att jag blev tvungen att bläddra tillbaka, läsa om sidan och sedan förstå ordentligt vad som faktiskt hänt.

Boken får nog 7/10

Den tredje dagens kyla - John Marsden


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Spoliers för er som inte har läst böckerna innan!
Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är ordentligt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket.
När allt är över har de passerat ytterligare en gräns i sin mänsklighet och förmåga. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som har blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva och hjälpen utifrån är oändligt avlägsen.

Hur kan en bok som denna var mer verklighetstrogen?! Jag älskar verkligen Imorgon när kriget kom - serien!! Den tredje dagens kyla är tredje boken i en serie i sju som är beroendeframkallande.
Jag tycker verkligen synd om böckerna för att ingen av dem har en vacker framsida, vilket är så orättvisst innehållet är gudomlig!

Spänningen i boken är på en nivå som inte ens jag har upplevt i riktiga livet och dramatiken på en skyhög nivå den med. Vad som gör boken så verklighetstrogen är att för det första: Alla är irriterade på varann, pratar inte så mycket vilket är mycket troligt för du lever i ett hemskt klimat, du har en och samma personer runt om en och oftast brukar det bli så, men inte slutar så.
Känslorna är gripnade bra beskrivna och gör att man själv sugs in i huvudpersonen Ellie.

Jag blev lite besviken på slutet. Jag klagar inte på slutet, men det blev lite, ja vad ska man säga? Mindre spännande? Det var ju spännande, men inte på en sådan hög nivå som i resten av boken.


Titel: Den tredje dagens kyla
Författare: John Marsden
Betyg: 9/10
Serie: Imorgon när kriget kom #3
Andra i serien: Imorgon när kriget kom, När natten är som mörkast, Nu är mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sidan gryningen
Sidor: 255
Orginalspråk: Engelska (The third day, the frost)
Första meningen: "Ibland tänker jag att jag hellre skulle vara rädd än uttråkad."

Darkest mercy (wicked lovely 5) - Melissa marr


Darkest Mercy (häftad)
Titel:
Darkest Mercy

Betyg: 3/10

 

Sommar Kungen saknas, Dark kungarike blöder, och en främling går på gatorna i Huntsdale, hans närvaro betyder död.
medan Kennan slitts mellan sin nya drottning och sin gamla kärlek, vandrar Keenan Huntsdale planlös.
Våld verkade mer oundviklig för varje dag och sommar kungarike är ännu inte starkt nog att möta konflikter, Kennan försöker hitta hjälp från varsomhelst, det är en desperat fynd han gör för att stärka sitt kungarike mot det kommande kriget.
Aislinn har all makt över Sommar kungarike, sökande efter sin frånvarande kung och längtan efter Seth. Hon vet att hon måste vara en mäktig drottning för att hålla hennes kungarike tillsammans, medan Bananach blir mer och mer farlig, och hon förlorar älvor till henne. Donia längtar efter eldig passion medan hon förbreder vinter kungarike för strid. Hennes kungarike är fortfarande stark, men hon måste behålla fokus på att hålla dem på det sättet och inte bli distraherad av Keenan när han dyker upp vid hennes dörr igen. Dark kungarike kastas in i kaos när de skakas av tragedin. Och Seth, svurit bror till Dark Kung och arvtagare till High drottningen, är på väg att göra ett misstag som skulle kosta hans liv. De vet alla vad Bananach söker hon söker krig och osämja. Hon och hennes växande antal allierade vill myteri och mord.

 

Den här var en STOR besvikelse, jag hade gillat både den förre och förförre men OMG vad den här var dålig.

 

INGET hände man satt, sov genom.

 

handligen var inget som funkade intresse, allt var förutsägbart.

 

tyvärr en av de sämsta böcker jag har läst på länge.

 

Spioler:

  

Slutet var så men ååhh det var rätt så likt meg cabot men inte på ett bra sätt,

jag brukar ibland irritera mig på slutet är så enkelt men cabot´s språk flyt för det svårt att inte gilla boken men här inget.....

 

 

 

 

ISBN: 9780007346158

Förlag: Harpercollins Publishers

Utgivningsland: Storbritannien

Utgivningsort: London

Antal sidor: 336

 


 

 


Lyckan, kärleken och meningen med livet - Elizabeth Gilbert


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en "time-out". För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans

LKM som jag förkortar boken till var en välskriven bok skriven verkligen som en dagbok, fast vi alla vet att i en dagbok kommer man inte ihåg alla samtal och vad exakt alla säger. Det är det som jag irriterar mig på när folk säger att boken var skriven som en dagbok, fast det fanns dialoger i! 
I alla fall så kände man att det var skriven ifårn en person synvinkel. Många tankar, ideer, funderingar och egna åsikter vilket gjorde boken levande. Det var som Elizabeth själv berättade för mig vad hon hade varit med om!

Detta är en bok man ska läsa på en semesterresa, en bok man kan slänga hit och dit och inte vara allt för fokuserad för att fatta vad som händer. En mysig bok som kanske inte imponerar en men ger en en kulturupplevelse i sig


Titel: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Författare: Elizabeth Gilbert
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor:
338
Orginalspråk: Engelska (Eat pray love)
Första meningen: "När man reser i Indien - speciellt till någon helig plats eller ett ashram - får man se att många människor bär bönehalsband."


KyssenTitel:
Kyssen
Författare: Jacqueline Wilson
Orginaltitel: Kiss
Antal Sidor: 288
Betyg: 8,5/10
Utgivningsår: 2009
Serie: -

Sylvie och Carl är som helan och halva, de har alltid hållit ihop sedan de var små.
Men sedan börjar Carl i en annan skola och börjar sakta tappa kontakten med Sylvie.
Sylvie, som alltid innerst inne hoppats att hon och Carl skulle bli ett par, övertygar Carl till att följa
med till en fest som Sylvies bästis nya Miranda har hemma hos sig.
Men ingenting blir som Syvie anat, Miranda kysser Carl. På hemvägen försöker Sylvie också få en kyss,
men Carl drar sig plötsligt undan och ger henne nobben.

Sylvie skulle vara förberedd för vilken anledning som helst, men den riktiga anledningen
skulle hon aldrig kunnat förväntat sig..Jag sitter och grubblar över om jag borde skriva spoilers eller inte. Det finns ju mycket jag vill spoila,
men nu vill jag verkligen att många ska läsa den här boken så jag avstår.

När jag köpte den här boken förväntade jag mig inte så mycket, det var nog det som kanske gjorde boken ännu bättre?
För med egen erfarenhet så vet jag att om man har för höga förväntningar av en bok och boken inte lever upp till de föräntningarna,
så kommer man inte direkt bli så smickrad av boken. Boken är underbar, men ha inte för höga förväntingar bara!
Jag tycker bokens handling är suverän, även fast jag direkt kunde klura ut Carls hemlighet så påverkade det inte läsandet alls.
Jag hade faktiskt fällt några tårar vid ett speciellt stund i boken, jag vart verkligen rörd av den här boken.


Sylvie är en ganska ovanlig huvudkaraktär jag aldrig läst om, det var intressant att läsa hur hon hanterade allt. Hon var liten men tuff.
Men en karaktär jag inte riktigt vet om jag ska gilla eller ogilla är Mirandra, den nya tjejen som går
emot skolans alla regler och är en riktig rebell.
Jag tyckte Miranda var okänslig från början, jag var beredd på att se henne svika Sylvie vilket stycke som helst. Men det kom aldrig.
Hon var en rolig karaktär som lättade upp läsandet lite, en som kunde göra lite hur hon ville.
Men en karaktär jag tycke Jacqueline hade lyckats framträda riktigt bra är väl Carl och Paul.
Paul är en typiskt kille, en del människor jag ser likheten med. Man fäster ingen uppmärksamhet av Paul
i boken, men det gjorde jag. På ett lustigt sätt faktiskt eftersom han flamsar sig, gör sig märkvärdig o.s.v.
Carl däremot.. är underbar!
Väldigt udda, djup och känslig. Kändes som om jag var en av Carls goda vänner redan när jag började läsa.
Men Glasvärlden som Syvlie och Carl skapat kunde vara lite för fantasifullt, och ibland dåligt för boken. Men det funkade, trots allt.


När jag läste klart boken, så satt jag och tänkte igenom allt. Tänkte på slutet och kände mig lite dyster.
Jacqueline lämnade boken lite obesvarad, men samtidigt besvarad. Om man verkligen tänker igenom boken, så finns faktiskt svaren där.
Om jag fick ändra slutet så skulle jag nog gjort det på ett sådant orealistiskt sätt att läsarna skulle
tro att Carl och Sylvie fortfarande befann sig i Glasvärlden.
Men det är väl bara acceptera, och slutet fick ett realistiskt slut. Något jag kan leva med.
Rekomenderar jag boken? Absolut. Läs den, boken är underbar på sitt alldeles egna sätt.Publicerat av Naima

Nu eller Aldrig


Titel: Nu eller Aldrig
Författare: Meg Cabot
Orginaltitel: Ready or Not
Antal Sidor: 234
Betyg: 6/10
Utgivningsår: 2007
Serie: Washington D.C. #2

Tio saker som jag, Samantha Madison, inte är redo för:

10. Att tillbringa thanksgiving på presidentens lantställe Camp David..
9. ..tillsammans med min pojkvän, presidentens son.
8. Han verkar vara inne på att vi ska ta vår relation "ett steg längre" ..
7. ..vilket jag tyvärr råkade berätta i direktsändning på MTV..
6. ..där det egentligen var meningen att jag skulle stödja presidentens ganska
tvivelaktig syn på familj, moral och - ja - sex!
5. Att klara av mitt extrajobb på Potomac video..
4. ..samtidigt som jag är ungdomsambassadör för FN - vilket jag inte får betalt för.
3. Att bli antastad på tunnelbanan för att jag är "den rödhåriga tjejen som räddade presidentens liv".
Jag som just har tonat håret midnattsebenholts.
2. Att för första gången i mitt liv uppleva att min superpopulära syster inte får killen hon gillar.

Och vad jag VERKLIGEN inte är redo för just nu:
1. Att på ett chockartat sätt få reda på att "teckna levande modeller" i
själva verket betyder "rita av nakna människor".I början av boken var ganska bra, en bra inledning av boken. Men hela boken verkade bara
fokusera på Sam och Davids realtion, vilket var lite tråkigt att läsa om.
Men jag tyckte om att Sam hade kommit överrens med sin syster lite mera än förra boken.
Jag tycker att författaren hade glömt de andra karaktärerna i boken, som Theresa och Sam's lillasyster
Rebecca. Sen var inte Sam's bästa vän inte med lika mycket som förra boken, vilket är ett minus.

Jag skulle nog föredra den första boken i serien, men det betyder inte att den här är dålig,
det fanns bara vissa saker som fattades tyckte jag :)Publicerat av Naima.

Elisabets recension - Det utvalda

När ett barn fötts med olika färger på ögonen vet man att de har fått en unik gåva.
Den gåvan har kungen rätt att utnyttja hur han vill.
Dessa barn, är trots sina unika krafter fruktade av andra.
Deras gåvor gör dom starkare än andra och dessa används inte alltid till att göra rätt.
Katsa är ett särlingsbarn, hon har dödens gåva.
Första gången hon dödade någon var hon åtta år, sex år senare tvingas hon döda eller skada människor
på kungens order.
Samtidigt möter hon Prins Po, som också är ett särlingsbarn, som fötts med stridens gåva.
Katsa börjar undra om hon måste skada människor med sin gåva eller om den kan göra gott, om den egentligen är menad för något annat?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Från första sidan, första meningen, första ordet blir man helt fast.
Det går bara inte att sluta läsa, vanligtvis läser jag inte så mycket fantasy men
den här boken fick mig helt att ändra åsikt.
Det händer alltid något och det går verkligen, verkligen, verkligen inte att lägga ifrån sig den.
När man väl gjort det (för att man måste, skola, sova etc etc) så försvinner den inte en enda stund ur tankarna.
Nästan som om den hypnotiserat en att fortsätta att läsa.
Allting passar perfekt in, kärleken, sorgen, spänningen och målet.
Man läser inte direkt för att veta hur det slutar utan för att bara läsa, försvinna in i
Katsas otroliga (medeltida) värld.
En riktig läsupplevelse helt enkelt.

Ungdom
Vuxen

Boken är en serie på tre och finns även för vuxna, men vad säger ni, är inte omslaget till Ungdomsboken mycket snyggare? ;)

Feber


Titel:
Feber                                                                     Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Mercy Falls vargar, bok 2    Originaltitel: Linger      Sidor: 268
Bokförlag: B Wahlströms                                                 Utgivningsår: 2011

STOR SPOILERVARNING FÖR ER SOM ÄNNU INTE LÄST FÖRSTA BOKEN, FROST.

Förra året var det här vad jag ville. Jag hade många skäl att önska att jag var en del av
vargflocken i skogen bakom mitt hus. Men nu iakttar jag inte längre vargarna och väntar på
att en av dem ska komma till mig. I stället är det vargarna som iakttar mig och väntar på att
jag ska komma till dem.

Grace och Sam borde vara lyckliga. Det har nu gått tre månader sedan Sam sist var varg, och
han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas. Nu kan de äntligen leva ett riktigt liv
tillsammans, utan att kylan ständigt ska hota att skilja dem åt.
Men problemen är långt ifrån slut. Sams adoptivfar Beck har förenats med vargflocken, och denna
gång är det troligtvis för sista gången. Nu är det Sam som måste ta hand om flocken när dess
medlemmar till våren skakar av sig vargpälsen och blir människor. Och de nya medlemmarna för
med sig nya problem och frågor. En av dem hotar att avslöja dem alla och den andres förvandlingar
är inget som Sam tidigare sett.
Och något är fel med Grace. En våldsam feber rasar i hennes kropp. För varje dag som går växer sig
vargen inom henne sig allt starkare, den varg som hon trodde försvann flera år sedan, men som nu
hotar att ta över henne. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?
Gåtan om vargarna i Mercy Falls är långt ifrån löst.


Wow. Jag kan börja med att säga att jag mindes att första boken i denna serie, Frost, var bra. Men nu
när jag läst Feber så minns jag precis - de är underbara.
När jag precis läst ut Frost och hörde om en uppföljare blev jag glad, men kort därpå blev jag skeptisk.
En uppföljare, till en bok som slutade så bra? Jag fick lite onda aningar om att detta bara skulle bli ett
dåligt, lite desperat försök till att väva vidare på en redan fulländad berättelse och hade därför inte alls
så höga förväntningar. Men jag märker nu att det här är inte är något som blev ihopkrafsat för att få ihop
till en ny bok, det är verkligen en fortsättning som är genomtänkt och perfekt.

Den här boken är nog en av (om inte den enda) böckerna jag läst som kretsar mer kring karaktärerna
än handlingen. Det här är ingen bok med händelser på varje ny sida, istället är det en bok där karaktärerna
är väldigt bra och tydliga och som på så sätt håller fast läsaren och får sidorna att bläddras i snabb takt.
Trots att det inte väntar nya "wow"-händelser runt hörnet hela tiden så känns boken ändå väldigt händelserik.
Boken är i stort sätt mest tankar, men det är ingenting som är dåligt här. För det är just det här som gör
boken så speciell. Den behöver inte massa händelser, den behöver bara handlingen och karaktärerna.

Det är ett år sedan jag läste Frost och jag mindes inte så jättemycket om den, mestadels var det bara vissa
händelser. Därför var det lite rörigt i början när man försökte hitta tillbaka till där Frost slutade för att kunna
fortsätta där Feber tog vid, och eftersom att bokens perspektiv växlar ofta mellan dess karaktärer var det
först lite svårt att få grepp om någon av dem, när det var så länge sedan som man läste dem sist. Men i den
här boken får man verkligen leva sig in i och lära känna karaktärerna, så snart var man tillbaka i känslan
och fast i boken.
Trots att det inte är några stora vändningar i boken (mestadels går det sakta men säkert åt samma håll) så
tycks det ändå hända mycket. Man får långsamt lära känna de nyare karaktärerna och samtidigt får man veta
mer om Sam och Grace, två karaktärer som jag gillar - speciellt Sam.

Feber är en väldigt, väldigt bra och underbar berättelse som minst är lika bra som Frost. Jag älskar språket och den mysiga känslan man får när man läser. Jag älskar hur handlingen är så varm, men samtidigt så kall när
man känner den smygande känslan av något dåligt. Och när slutet närmar sig, när spänningen stiger och allting händer på en gång.. så lyckas ändå Maggie Stiefvater med att avsluta så perfekt och vackert.

Betyg: 9/10
Bokens första mening: " Det här är berättelsen om en pojke som brukade vara varg och en flicka påväg
att bli det. "

Tidigare böcker i serien: Frost
Uppföljare: Forever (engelsk titel)

Deluxe


Titel: Deluxe
Författare: Anna Godbersen
Original titel: The luxe
Utgivningsår: Första; 2007 / Denna; 2008
Antal sidor: (5 -) 427.
Språk: Svenska
Översättning: (engelska) Torun Lidfeldt Bager
Serie: The luxe #1
Varning för ev. spoilers!

"I en värld av lyx och bedgrägeri~ lever några ungdomar farligt skandalösa liv."
Boken utspelar sig på Manhattan, New York, år 1899. Elizabeth Holland är den mest eftertraktade, omskrivna societets flickan. Hennes familj har ett mycket gott rykte- någon hon ständigt måste tänka på. När hennes mor upptäcker att den döde fadern hade lämnat efter sig mycket problem, så tvingas hon att välja mellan familjeplikter eller den sanna kärleken, som i hennes värld är den förbjudne. Den sanne kärleken - Henry Schoonmaker- är i sin tur den mest omtalade ungkarlen. 
Men så händer någonting - Elizabeth drunkar i Hudson- floden. De söker länge efter hennes kropp utan att hitta den. Begravningen äger rum på samma dag som hon skulle gift sig, och alla sörjer. Samtidigt.. Fanns det folk som hade väldigt mycket att vinna på hennes död

Åh, älskar verkligen 1800-tal, och denna bok gjorde mig inte besviken. Visserligen.. En bok med dryga 420 sidor som hade sina bästa delar i de 100 sista sidorna kanske inte verkade som den bästa boken att välja om man vill ha spänning från första början, men den var ändå väldigt bra. 

Den hade många ställen då den förvånade mig oerhört, faktiskt. Det fanns karaktärer som visade sig att inte alls vara om jag trott, och slutet hade också är härlig twist. Förvånande, men den gjorde mig ändå väldigt glad. Ta Penelope som exempel.. Elizabeths bästavän, men har ändå väldigt själviska ändamål i slutändan. 
Att Henry och Elizabeth båda gifter sig av anledning till familjeplikterna, men att de inte kan förklara för någon annan, att ingen skulle förstå.. 
Det är en väldigt bra bok. 

Kommer förmodligen också läsa uppföljarna!
Jag ger boken 8/10


City of Bones


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Clary Fran ser saker som inte andra ser. Personer, monster och demoner.
När hennes mamma blir kidnappad vill hon har svar på allt. Vad är det som händer? Vad är en Shadowhunter? Var är hon annorlunda? Och kommer hon att hitta sin mamma och sanningen om hennes själv?

Kort förklaring, jag vet, men jag vill inte avslöja för mycket. Boken handlar om en värld vi inte känner till. En värld av alla väsen. Varulvar, vampyrer, demoner andra monster. Det är nog en av sakerna som jag fastnade för, att Cassandra har skapat en värld lik vår, men ändå inte.
Karaktärerna är bra, men inte underbara för min del, men har en viktig roll i hela historien. Många som läser boken kommer säkert älska Jace. Huvudrollen var också bra, men inget utstickande person som ex Chloe i The summoning.

Slutet var en twist, ändå om jag hade fått lite avslöjat och listade ut lite själv innan det kom. Om jag inte visst edet skulle jag aldrig kunnat gissa det slutet! Slutet var bäst enligt mig.

Faktiskt har jag inget mer att säga om City of Bones. En bra bok, men inte galet bra.
Titel:

Författare:

Betyg:

Titel: City of Bones

Författare: Cassandra Clare

Betyg: 7/10

Serie:The Mortal Instruments #1

Andra i serien: City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels 7/10 Cassandra Clare Sidor: 442

Orginalspråk: Engelska

Första meningen: ""You've got to be kidding me," the bouncer said, folding his arms across his massive chest."


Lögner - Sara Shepard

Titel: Lögner
Författare: Sara Shepard
Original titel: Pretty little liars
Utgivningsår: Första; 2006 / Denna; 2010
Antal sidor: (5 -) 222.
Språk: Svenska
Översättning: (engelska) Jessica Danielsson
Serie: Pretty Little Liars Del 1.
Spoilervarning.

Efter den där kvällen då Alison DiLaurentis spårlöst försvann, har tjejerna i gänget (bestående av Spencer, Aria, Hanna och Emily) vuxit ifrån varandra. De har alla förändrats, men bär alla på minst en varsinn mörk hemlighet. Den enda förutom de själva som känner till dessa är Alison. 

De alla har problem med kärleken. Spencer, som inte kan motstå att få lite mer kontakt än nödvändigt med hennes systers pojkvän. Sedan Aria, som träffar en man på en bar, som hon faller för. Senare visar det sig att det är hennes nya lärare. Hanna, för att hon har från en stor tönt blivit snygg, smal och populär. Ända sedan hon varit tönt, har hon varit förälskad i Sean, och nu när hon väl är tillsammans med honom, inser hon att ett och annat löfte från Seans sida står ivägen för Hanna. Emily, har upptäckt att det inte är killar hon faller för, utan tjejer, och blivit hopplöst småkär i tjejen som flyttat in i Alisons gamla hus: Maya. Plötsligt får de alla mystiska, läskiga meddelanden, om saker som enbart Alison kände till. Men Alison var ju försvunnen, eller hur? Vem skickade då de?

Wow, det finns massor att skriva om när det gäller denna bok, känns det som. Men lyckades i alla fall knåpa ihop mig en text som inte innehöll allt för mycket spoilers, även om det blev en del då.

Okej, jag visste att jag skulle bli förvånad över denna bok, trots omslaget. Eftersom så otroligt många har haft samma reaktion av att läsa boken/böckerna. Visserligen har jag aldrig riktigt varit särskilt dömande efter sånt, men med tanke på allt som står och väntar i min bokhylla, så hade jag aldrig trott att jag skulle ens ge denna bok en chans. Men det gjorde jag, vilket var bra. Men ja, jag blev ändå förvånad, trots att jag redan vetat att jag skulle bli det. Man kan sammanfatta det med att jag blev mer förvånad över den än jag trodde att jag skulle bli. Wow vad jag babblar på.

Hur som helst.. Den var otroligt spännande. Verkligen. Sara Shepard's sätt att dela in boken på fick en, eller ja, åtminstone mig, att verkligen fastna för boken. Att man inte kunde sluta. Hon delade ju upp det, så hon skrev om de var för sig. Man ville verkligen veta vad som hände just den tjejen, och kunde knappast hoppa över sidorna. Därför så kände man sig så tvungen att läsa igenom vad som hände varje tjej, och man kunde inte sluta. Det var väldigt spännande.

Wow, blir förvånad över migsjälv nu, men ger denna bok 8,5/10

De utvalda; tankeläsaren - Kristin Cashore

De utvalda: Tankeläsaren (ungdom) (kartonnage)

 

 

Titel: De utvalda: Tankeläsaren (ungdom)

ISBN: 9789155256388

Förlag: Bokförlaget Semic

Utgivningsland: Sverige

Originaltitel: Graceling

Medarbetare: Sundberg, Monica (form)

Översättare: Carina Jansson

Antal sidor: 479

Betyg: 9/10

När ett barn med olikfärgade ögon föds i de sju kungadömena vet man att det har en unik talang, att det är en av de utvalda. Föräldrarna måste, oftast ytterst motvilligt, lämna bort ett sådant barn till kungen, som har rätt att utnyttja barnets talang. Dessa sällsynta barn är ofta fruktade för sin egenart och utnyttjade för sina gåvor

Artonåriga Katsa är en av de utvalda. Hennes gåva är dödandet, och hon tvingas mot sin vilja mörda, hota och lemlästa människor åt kungen. Men när Katsa möter den unge prins Po förändras allt. De utvecklar ett starkt band till varandra och upptäcker oanade sanningar om sig själva och den fasansfulla fara som långsamt sprider sig i landet. Har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska Katsa och Po kunna störta en kung vars gåva är att kunna kontrollera andra människor?

 

Jag har verkligen saknat fantasy!
jag har inte läst nån i evighet, så läste den och jag älskar den!

Det är som att kliva in en annan värld, precis så känns det.

Handligen,språket, personerna, allt är så bra!

Själva storyn är jättebra, hur allting hänger ihop och att man aldrig tappar koncentrationen eller blir åttråkad.

Katsa påminner mig om Katniss från hungerspelen(vilket är jättekonstigt för att hunderspelen utspelar sig i framtiden medan den här utspelar sig förr i tiden. 
Po vad jag älskar honom!(han är så otroligt gullig!)

Det enda minuset är att man kan bli lite förvirrad med alla namn och platser, ett tips är att titta på kartan som är i början(vilket jag inte gjorde förrän jag hade läst klart den....)

  


Vindens Skugga

Vindens Skugga
Skriven av Carlos Ruiz Zafón


När Daniel var tio år visade has pappa honom De bortglömda böckernas gravkammare, en labyrint av bokhyllor fulla med bortglömda böcker som ingen längre kommer ihåg. Precis som alla andra som kommer till kammaren för första gången, får Daniel välja ut en bok att läsa och sedan vårda och behålla resten av livet. Hans blick faller direkt på en bok kallad Vindens Skugga, skriven av en Julián Carax och han tar nöjt med sig boken hem och börjar läsa. Berättelsen fastnade genast hos honom, och när boken lite senare är utläst är han fast besluten att ta reda på mer om författaren och kanske hitta några andra böcker av honom. Men det visar sig inte vara det lättaste. Ingen verkar över huvud taget ha hört talas om varken boken eller författaren. Men han fortsätter att söka, och i takt med att han får reda på mer om den mystiska författaren och hans plötsliga försvinnande upptäcker han att hans egna liv på många sätt är likt den gåtfulla Julián Carax.
Att skriva en bok som får läsaren att känna sig precis lika delaktig i handlingen som de olika karaktärerna är mycket svårt. Snäppet mot omöjligt trodde jag, tills nu. Jag var i boken när jag läste, kunde känna de olika dofterna, se de gamla slitna husen framför mig och höra rösternas olika toner. När jag satt på tåget och precis hade lagt ner boken trodde jag att den framför mig var den som Daniel hade pratat med i boken. Så inne i den var jag.
    Språket fångade verkligen upp mig, det var både vackert, målande och personligt, med många tankeväckande citat och påståenden som detta:

Världen kommer inte gå under av en atombomb, som tidningarna påstår, den kommer att dö av skratt, av ytlighet, den kommer förvandlas till ett skämt, till ett dåligt skämt dessutom. 

Wow säger jag bara. Så enkelt, men ändå mitt i prick!

Själva handlingen var också väldigt bra och otoligt fin. Dock gick lite långsam ibland, men på något sätt kändes det som att det hörde hemma. Mitt bland de gamla husen i ett Barcelona under 50-talet ska det vara långsamt. Allt i sin egen takt.

Håller just på att sälja in den hos pappa, och längtar till innebandyträningen imorgon då jag kan snacka om den med min tränare, som också läst och älskat den. Läs den du också förresten!

Titel: Vindens Skugga
Originaltitel: La Sombra del Viento
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Översättare: Yvonne Blank
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2001
Sidor: 478


JokernTitel: Jokern
Författare: Markus Zusak
Orginaltitel: The Messenger
Antal Sidor: 352
Betyg: 9/10
Utgivningsår: 2010
Serie: -

Ed Kennedy är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Portvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund.
Eds liv är långtråkigt och medelmåttigt tills han av misstag förhindrar ett bankrån.
Det är då det första esset dyker upp och hans liv förändras.
På ruter ess står tre adresser och tre klockslag nedskrivna. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp.
Fler spelkort med uppdrag och kryptiska ledtrådar dyker upp och genom uppdragen förändras Eds liv och han blir något mer, något bättre än han var från början.
Tills bara en fråga återstår …
Vem är det som skickar spelkorten?Woww, jag har inga ord för den här boken... bara wow.
Den här boken berörde mig verkligen, så många budskap, så mycket att tänka över som man har märkt förut men aldrig har gått djupare in i. Jokern är en såndär bok som man alltid kommer att minnas och som jag alltid kommer ha i sinnet.

Ed, är en normal, vanlig orginal kille som kör taxi och dricker kaffe med sin hund som heter Portvakten (det tog lite tid för mig att fatta att hunden heter så)
Och han får olika uppdrag hela tiden, saker han måste göra annars får han samtal.

I vissa ställen så blev allt så spännande att man var tvungen att lägga ifrån sig boken för att andas så att man kunde fortsätta igen.
Och vem som skickade spelkorten är bara konstigt, en person som man absolut INTE kunde förutse. Men jag gillade Marv faktistk även om han var ledsen inombords.

Spänning, fundering, rädsla och kärlek. Allt en bra bok kan inehålla så sätt igång och läs den!

Publicerat av Gudon
Night World: Att lura döden


Titel:
Att lura döden
Författare: L.J. Smith
Orginaltitel: Secret Vampire
Antal Sidor: 239
Betyg: 8/10
Utgivningsår: 2011
Serie: Night World

Nattens värld är inte en plats. Den finns överallt i vår vanliga värld. Varelserna som rör sig i natten är vackra,
farliga och oemotståndliga för människor. Din bästa vän kan vara en av dem, eller den du är kär i.
Men reglerna för dessa varelser är glasklara: 1) De får aldrig avslöja för människorna vad de är och
2) en person från nattens värld får aldrig bli förälskad i en människa.
Straffet för den som bryter mot dessa regler är fruktansvärt.
Det här är en berättelse om vad som händer när någon ändå bryter mot reglerna.

Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta
om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).
Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer.
Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva.
Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller
står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv.
Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.
James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också.
Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!


Att lura döden var bättre än jag trodde att den var, språket, karaktärarna, historien, Night World. Allt!
Poppy är en stark, söt tjej med kopparfärgat hår (Är det bara jag eller har alla karaktärar rött hår nuförtiden?)
Hon är rolig och älskar musik vilket gjorde att jag gillade henne mer och mer.
Och när hon fick reda på att hon hade cancer så var det hon som tröstade hennes
mamma och inte tvärtom vilket jag tyckte var starkt gjort av henne.
Det enda gången hon bröt ihop var nog (...)

Min favoritkaraktär är nog James hitills, det är något med honom som utstrålar...
Jag vet inte vad, men jag gillar honom för hur han är och hur han känner för Poppy.
Men en sak jag inte är förtjust i är namnet Poppy, det låter som något jag skulle döpa min hund till.
Histrorian var väl uppbyggd och jag gillade Poppys tvllingbror Phillp, och jag fattar hur han reagerar,
jag skulle ha gjort samma sak för att hjälpa min tvillingsyster. (Om jag hade en, suck)

Men i helheten är den här boken väldigt bra och överträffar Vampire Diaries enligt mig och den
får ett extra plus för omslaget, men varför den fick en 8:a var nog slutet, den slutade för tidigt!
Läs den!Publicerat av Gudon

Vreden och ÅterkomstenTitel: Vreden och Återkomsten
Författare: L.J Smith
Orginaltitel: The Fury & (Dark) Reunion
Antal Sidor: 403
Betyg: 10/10
Utgivningsår: 2010
Serie: The Vampire Diaires

När Elena förälskade sig i Stefan Salvatore visste hon inget om den mörka hemlighet som han burit på i århundraden att han var en vampyr.
Hon kände heller inte till hans farliga bror Damon och hur hon mot sin vilja skulle dras till honom.
När det till slut var för sent och hon befann hon sig mitt i en kamp mot ondskan.
En kamp som slutade med att hon offrade allt för den hon älskade.

Stefan och Damon är de enda som vet vad som hände den hemska natten som förändrade Elenas tillvaro för alltid.
Bröderna är dödliga fiender med ett mörkt förflutet av hat och stridigheter.
Frågan är om de kan återförenas för att stå emot de mörka krafter som nu hotar det lilla
samhället Fell´s Church?Det är bara något med de här böckerna som gör så att jag bara vill fortsätta läsa, och det är ett stort plus. För det kändes inte som om jag ville lägga ifrån mig boken i en endaste minut!
Och den känslan har jag väl inte känt på länges.

Jag blev helt förvånad i delen Vreden, det var så spännande. Och när jag fick reda på vart den starka Kraften kom ifrån, ja det var ganska förvånande.
Om du följer serien, och älskar den som den är nu. Så är det nog inte så bra att du läser böckerna,
eftersom det är en stor skillnad. På karaktärerna och handlingen och massa mer. Det är inte riktigt samma.

Det som var minus med boken är att det inte var så detaljerat som jag förväntade mig. Konstiga saker hände i boken som är för överdrivet övernaturligt och inte förklarades.
Det var helt mindtwisting i Återkomsten, kändes som att se Inception igen och vara helt hjärndöd.
Jag skulle gärna velat läsa om hur L.J Smith såg vampyrvärlden, men det känns som om hon inte fokuserade på det.
Utan att hon mer fokuserade på historien, så det kändes som hela vampyrdetaljerna försvann och glömdes bort i ett hörn av allt annat odetaljerat och oförklarade grejer.

Det jag gillar mest med böckerna är väl karaktärerna, dom är fantastiska och orginella - som böckerna.
Min favorit är helt klart Damon (Hm, undrar varför?)
Han är en sådan där mystisk komplicerad karaktär som man bara blir tvungen och älska.
Karaktärerna behöver inte vara så detaljerade skrivna och förklaras, för det känns som om jag redan känner dom och förstår dom.


Publicerat av Naima

I morgon när kriget kom


Titel:
I morgon när kriget kom                                      Författare: John Marsden
Serie: Ja, men vet ej namnet. Bok 1       Sidor: 265       Originaltitel: Tomorrow When the War began
Bokförlag: Bonnier Carlsen                                          Utgivningsår: 1996

Ellie och sex av hennes kompisar ger sig ut på en campingtur uppe i bergen. De ska åka ensamma och
vara borta i några dagar. Målet för deras tur är en plats kallad "Helvetet", där en eremit som sägs ha 
mördat sin familj ska ha bott.
De når "Helvetet" och finner att det är en jättefin och mysig plats. De har det jättetrevligt och tycker inte
att ett par flygplan som flyger över himlen är speciellt konstigt.
När de återvänder till hemstaden efter resan så är alla hus övergivna. Elektriciteten är borta, telefonerna
fungerar inte och kvar har husdjur och boskap lämnats för att dö.
Var är alla? Är de fortfarande kvar vid utställningen som hölls nyligen? Varför har de inte kommit hem ännu?
Snart upptäcker de att deras familjer och alla andra i stan är fångade, fångar hos en fiendehär som invaderat
staden. De hade kommit till staden när ungdomarna befann sig i helvetet. Det var fiendehärens flygplan
de såg.
Ellie och hennes vänner får kämpa för att hålla sig gömda och överleva. Men vad ska de göra nu? Försöka
gömma sig ute i bushen eller göra motstånd? Och har deras familjer överlevt?


Den här boken har vissa likheter med andra böcker jag läst, men den känns ändå helt egen i sitt slag.
Vad gör man när staden man bor i blir utsatt för krig? Det kan vara väldigt svårt att sätta sig in i för de
som aldrig upplevt det, och det gör det så skrämmande att läsa den här boken.
Allting känns lite overkligt och man tänker "Men det där kan ju inte hända!" ibland. Men det är ju just det
det kan. Det kan hända, när som helst och var som helst. Det är en del av världen vi lever i, trots att den
kan verka avlägsen för oss.

Jag tycker att John Marsden har speglat situationen väldigt bra. Det börjar som en mysig liten bok där man
får följa några ungdomar på en kampingtur. Man glömmer nästan bort att boken ska handla om krig och
blir väldigt bekväm med läsningen. Så vänder allt och plötsligt är det en spännande, skrämmande och läskigt
overkligt verklig krigsbok.

Den här boken hade jag ganska höga förväntningar på, då alla sagt att den ska vara så bra och spännande.
Jag håller med, den är väldigt spännande och bra. Men jag hade svårt att hålla med när jag började läsa.
Jag såg spänningen som låg mellan raderna men jag blev aldrig riktigt fast i den själv. Jag hade ganska
svårt att komma in i boken trots att den började bra och spännande nästan direkt.
Jag har varit lite ointresserad av läsning sista tiden då jag har haft mycket att tänka på, så kanske var det
inte bokens fel att den var lite tråkig i början. Kanske skulle jag ha suttit fastklistrad vid boken vid ett annat
tillfälle.
Det blev ett litet avbrott från läsningen av den här boken i ungefär en vecka och jag trodde då att det skulle
vara svårt att läsa vidare då. Men nej, det var väldigt lätt faktiskt. Jag fastnade direkt och läste hungrigt för
att få reda på vad som skulle hända härnäst. Jag såg glimtar av den där boken som så många har beskrivigt.
Den där olidligt spännande boken som handlar om krig, men som ändå har allt: kärlek, vänskap, mod och
sorg.

På det hela taget är det en väldigt spännande bok som är svår att släppa ur tankarna. Läs den!

Bokens första mening: " Det var bara en halvtimme sedan någon - jag tror det var Robyn - sa att vi
borde skriva ner allting, och det är bara tjugonio minuter sedan jag blev vald att göra det, och under de
tjugonio minuterna har jag haft allesammans hängande över mig medan de stirrade på den tomma sidan
och skrek idéer och råd till mig.

Betyg: 8/10

RSS 2.0